Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meer ruimte voor Kleine Nete dankzij nieuwe verwervingssubsidies Herentals

Onlangs kocht de stad Herentals enkele gebouwen aan ter hoogte van de Nederrij en kasteel Le Paige. Dankzij de aankoop geven we meer uitbreidingskansen aan de vallei van de Kleine Nete, want de gebouwen maken binnenkort plaats voor een nieuwe groenblauwe verbinding!

Onlangs kocht stad Herentals de Onze-Lieve-Vrouw kerk, zaal Nieuwland en een deel van de naastgelegen parking. Deze aankoop werd financieel ondersteund vanuit het Strategisch project ‘Méér veerkracht in de vallei van de Kleine Nete’. Dankzij de afbraak van de kerk en de zaal geven we ruimte aan de Kleine Nete. Zo creëren we een groenblauwe corridor door het binnenstedelijk gebied van Herentals, startende aan de Hellekens, en via het Spaans hof en het kasteelpark van Le Paige, richting het Abroek. Door de nabijheid van het station vormt deze locatie bovendien de ideale toegangspoort richting de vallei van de Kleine Nete en de Kempense Heuvelrug. 

Dit gebied is trouwens de start van nog meer projecten. Zo wordt op deze locatie in de toekomst een nieuwe, moderne kerk gebouwd, zoals opgenomen in het legaat. Ook loopt een studie om de vestinggrachten opnieuw watervoerend te maken.