Zoek
Sluit dit zoekvak.

Helaas geen erkenning landschapspark voor de valleien van de Kleine en Grote Nete

 

Brief van onze gouverneur:

Onze ambitie en ieders inspanningen om onze droom en ambitie voor de Nete’s waar te maken, waren groot en sterk. De projecten van de ‘concurrentie’ werden evenwel als nog sterker en nog beter beoordeeld. Het gevolg is dat onze kandidatuur voor een Landschapspark Kleine en Grote Nete helaas niet is toegelaten tot het vervolgtraject: de opmaak van een masterplan.

Uiteraard vinden we dat buitengewoon jammer. Het is een gemiste kans omdat we de middelen voor de opmaak van dergelijk masterplan en de grote dynamiek die ze teweeg zullen brengen, mislopen. Het is een gemiste kans omdat we dus ook geen kans maken op de structurele ondersteuning en financiering van de parken die wel een finale erkenning zullen krijgen. We zouden onszelf niet zijn, mochten we daardoor de moed laten zakken! De enthousiaste inbreng en medewerking van vele partners in beide valleien overtuigen ons dat we door moeten en kunnen op ons elan. Aan allen die onze sterke kandidatuur mee mogelijk maakten: heel veel dank voor alle inzet, de rijke inzichten en alle positieve dynamiek. We hopen dat we op u allen kunnen blijven rekenen om het project – weliswaar zonder de strik van het Landschapspark en bijhorende middelen – te blijven steunen en helpen realiseren. Op eigen kracht, maar met evenveel drive.

Landschapspark of niet: we blijven met veel gedrevenheid en enthousiasme en samen met u allen, verder werken aan de vallei. We blijven zoeken naar nieuwe evenwichten in deze uitdagende tijden. We blijven zoeken naar middelen om die ook op het terrein te helpen realiseren. De uitdagingen worden er immers niet kleiner op, wel integendeel.

 

Hartelijke groeten

 

Cathy Berx

Gouverneur provincie Antwerpen

Voorzitter Opvolgingscommissie Kleine Nete

 

 

Bekijk hier welke parken wel in de running zijn voor een titel als nationaal park of landschapspark.