Search
Close this search box.

Demo-markt Klimaatboeren

Ben je landbouwer, natuurbeheerder, beleidsmaker, onderzoeker, …? Of ben je gewoon geïnteresseerd in water, landbouw en natuur?

In de vallei van de Kleine Nete kun je je op vele manieren inzetten voor een klimaatrobuuste landbouw en natuur. Tijdens de demo-markt Klimaatboeren van {beek.boer.bodem} op 15 oktober 2021 ontdek je een heel menu aan maatregelen. In het afstroomgebied van de Aa zijn de partners en landbouwers hiermee al enkele jaren actief aan de slag. Zij delen deze ervaringen graag met jou, zodat je dit ook op jouw gronden kan toepassen.

Je krijgt tal van demonstraties, je kan vragen stellen aan landbouwers en natuurbeheerders, en ontdekt zo samen welke klimaatrobuuste maatregelen het best aansluiten bij joúw situatie, wensen en middelen.
Extra voordeel? Wanneer je kiest om een of meerdere maatregelen in te voeren, kun je een bedrijfs- of terreinbezoek aanvragen, zodat we jou precies op jouw maat kunnen begeleiden.
Want slim klimaatboeren, dat doen we samen.

 

Interesse?

Schrijf je alvast in via de link op www.beekboerbodem.be of www.boerennatuur.be/demo-markt-klimaatboeren en ontvang zo het programma en de praktische info.
Of abonneer je op de {beek.boer.bodem} nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Waar

De demo-markt Klimaatboeren vindt plaats in de gemeente Vorselaar. Precieze locatie ontvang je na inschrijving.

 

Programma – vrijdag 15 oktober 2021

  • 13u -Ontvangst en vrij bezoek infostands, doorlopend tot 16u.
    Met o.a. demonstraties van machines voor houtkanten en maaibeheer langs en op het perceel. Het volledige programma vullen we aan op www.beekboerbodem.be of www.boerennatuur.be/demo-markt-klimaatboeren
  • 13.30u – Woord van Jan De Haes, gedeputeerde, en Jos Bouly, schepen van Vorselaar
  • 15.30u – Hapje en drankje
  • 16u – Voorzien einde

 

Inschrijven

Deelname is gratis. Inschrijven is wenselijk en kan tot en met 14 oktober via dit inschrijfformulier.

 

De demo-markt Klimaatboeren kadert in het landinrichtingsproject Water-Land-Schap {beek.boer.bodem}, dat inzet op het herstel en versterken van het evenwicht tussen water, landbouw en landschap in de vallei van de Aa.
Voor de begeleiding op het terrein krijgen de partners financiële steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland via het project ‘Klimaatboeren leveren ecosysteemdiensten’.

Het project kadert binnen Strategisch Project Kleine Nete

 

Bekijk de PDF met uitnodiging hier!