Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gegidste wandelingen Snepkensvijver (11/09) en De Zegge (18/09)

We vieren 70 jaar Snepkensvijver en De Zegge met begeleide wandelingen!

Wist je dat de Kempen de bakermat is van het landschaps- en natuurbehoud in Vlaanderen? Zo’n 70 jaar geleden zijn hier immers de eerste natuurreservaten in Vlaanderen opgericht: Snepkensvijver in Herentals door de Belgische Natuur- en Vogelreservaten (BNVR, nu Natuurpunt), de Zegge in Geel door de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) en de Tikkebroeken in Kasterlee door de Wielewaal (nu Natuurpunt). De eerste 2 gebieden worden nu gevierd met begeleide wandelingen!

 

Wandelingen Snepkensvijver 11/09
Natuurpunt viert 70 jaar Snepkensvijver op 11 september, niet toevallig tijdens Open Monumentendag. Om 10u00 start de feestwandeling, afgesloten met een drankje. Vanaf 12u00 kan je vrij komen wandelen. Onderweg vind je gidsen met extra uitleg.

Wanneer? 11/09/2022 van 10u00 tot 17u00
Waar? Vogelkijkhut – Lichtaartseweg tegenover Snepkenshof, 2200 Herentals

Meer info

 

Wandelingen De Zegge 18/09

 

Op de verjaardag van De Zegge krijg je dankzij eigenaar KMDA (Zoo Antwerpen) exclusieve toegang tot het natuurreservaat. Dat is een unieke kans, want het gebied is niet vrij toegankelijk. Je kan speciaal voor deze gelegenheid als eerste een gratis verjaardagswandeling reserveren. 45 minuten lang nemen gepassioneerde gidsen je mee. Ze vertellen met plezier over de zeldzame fauna en flora en over het cruciale belang van deze moerashabitat in de strijd tegen de klimaatopwarming. Luister mee naar talloze weetjes over dit kwetsbare paradijs dat een veilige en bloeiende thuishaven biedt aan verschillende plant- en diersoorten. Misschien spot je zelf wel een ringslang, een waterspitsmuis, een ooievaar of een bruine kiekendief?

Geïnteresseerd? Boek dan snel als allereerste via deze link uw gratis rondleiding en kom zeker 10 minuten voor het tijdsslot naar de aanmeldingsbalie. Zo kan je ten volle genieten van een nieuw perspectief op een bijzonder stukje natuur. Belangrijk: honden zijn op deze dag niet toegelaten in het reservaat.

 

Wanneer? 19/09/2022 van 09u00 tot 17u00
Waar? De Zegge, Geel

Inschrijven voor een tijdslot